Actief Winterswijk

Nieuws

Winterswijkse verenigingen pakken sporten voor jongeren weer op

donderdag 30 april 2020

Jongeren tot en met 18 jaar mogen weer samen trainen in de buitenlucht. Voorwaarde is wel dat het op een buitensportaccommodatie gebeurt en alleen onder begeleiding. Verschillende Winterswijkse sportverenigingen gaan deze week al van start. Anderen zijn er nog mee bezig. Zeker voor binnensportverenigingen is het wel even schakelen. Zij moeten voor hun aanbod overleggen met buitensportaccommodaties.

Sporten voor jeugdleden

De gemeente staat in contact met de sportverenigingen om hen waar nodig en mogelijk te ondersteunen bij het organiseren van trainingen voor jongeren. Daarbij is aan de verenigingen gevraagd hun aanbod via de eigen kanalen aan de jeugdleden van de vereniging bekend te maken. Zij weten de weg naar hun vereniging doorgaans goed te vinden. Atletiekvereniging Archeus, WMHC Avanti en korfbalvereniging Wiko zijn in de week van 27 april gestart met trainingen voor de jeugd. In de week van 4 mei starten ook de Winterswijkse Tennis Club,
FC Winterswijk, sportclub Meddo, FC Trias, voetbalvereniging Vosseveld, volleybalvereniging Wivoc en handbalvereniging HCW weer. In de week van 11 mei hervatten Budocentrum Winterswijk, badmintonclub 't Pluumke en voetbalvereniging MEC hun trainingen voor de jeugd.

Meld uw activiteiten als sportvereniging altijd eerst bij gemeente

Mogelijk heeft u als sportvereniging in Winterswijk de berichtgeving  van de gemeente niet ontvangen. Bent u van plan om een training of activiteit voor uw jeugdleden te organiseren, stem dit dan eerst af met de gemeente Winterswijk. U kunt daarvoor contact opnemen met Suzan de Jong via telefoonnummer (0543) 543 543 of via e-mailadres sjong@winterswijk.nl.

Aanbod Actief Winterswijk

De buurtsportcoaches van Actief Winterswijk organiseren de komende tijd beweegactiviteiten voor de niet vereniging gebonden jeugd. Na de meivakantie is daarover meer duidelijkheid. Houdt de berichtgeving in de gaten via www.actiefwinterswijk.nl en facebookpagina @actiefwinterswijk.

Ongeorganiseerd sporten

Naast dat jongeren kunnen sporten bij een vereniging is een eenvoudige manier om in beweging te komen bijvoorbeeld, hardlopen of mountainbiken. Sporten in de openbare ruimte kan op elk gewenst tijdstip plaatsvinden. Op deze manier kan een ieder op zijn of haar niveau sporten en bewegen in zijn/haar eigen omgeving. Belangrijk is daarbij wel dat men zich aan de geldende maatregelen houdt.

Maatregelen

Hieronder nog eens op een rij wat de maatregelen voor het sporten door jongeren precies inhouden:

•    Alleen op buiten-sportaccommodaties, dus geen sporthal of overdekt zwembad;
•    Georganiseerd sporten in de openbare ruimte (bijv. parken) is niet toegestaan;
•    Voor de jeugd t/m 12 jaar geldt de anderhalve meter maatregel niet;
•    Voor de jeugd van 13 t/m 18 geldt de anderhalve meter maatregel wel;
•    Alleen trainingen zijn toegestaan, dus geen wedstrijden, competities of toernooien;
•    Het moeten georganiseerde trainingen onder begeleiding zijn;
•    Sportactiviteiten moeten ook toegankelijk zijn voor niet-leden;
•    Kleedkamers en kantines blijven dicht, dus thuis douchen;
•    Geen ouders langs de lijn;
•    De maatregelen van het RIVM zijn van toepassing (o.a. hygiëne).

Spelregels

Hieronder leest u de spelregels van de NOC*NSF om weer veilig samen te sporten.

 

Poster spelregels

Recente nieuwsitems

Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd.