Actief Winterswijk

Familiefestijn

Een belevenis voor het hele gezin
Op woensdagmiddag 26 augustus 2020 zijn het Scholtenbrug park, Theater de Storm en diverse plekken in het buitengebied het decor voor het Familiefestijn van Actief Winterswijk. Tussen 13.00 en 16.00 uur is er van alles te beleven voor het hele gezin.

Spektakel in het Scholtenbrugpark, Theatertour & Corsokunst
In het Scholtenbrugpark kunnen kinderen zelf aanslag met onder andere een mini Winkiedorp, leren pijl en boog schieten of van de waterglijbaan bij de scouting. Maar ze kunnen ook leren dahlia’s plakken voor een beetje corsobeleving of mee doen met stoepranden xxl.
Bij Theater de Storm worden die middag verschillende optredens verzorgd door kinderen die mee hebben gedaan met de dans-, theater- en rapworkshops. Deze workshops waren onderdeel van de Zomertoer van Actief Winterswijk.
In de omgeving van Winterswijk is een “Corsokunstroute” uitgezet. De fietsroute is van 24 tot en met 26 augustus tussen 14.00 en 20.30 uur te fietsen en komt langs verschillende corsokunstwerken. De kunstwerken zijn gemaakt door de corsogroepen uit Winterswijk. Ook de jonge corsokunstenaars zijn druk geweest. In samenwerking met Villa Mondriaan en onder begeleiding van echte corsobouwers zijn de kinderen enkele maandagen bezig geweest met hun eigen dahliacreaties. Het thema van de fietsroute is ‘Mondriaan in bloei’.
Aan alle activiteiten kan gratis deelgenomen worden. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor het hele programma en de fietsroute op www.actiefwinterswijk.nl.

Zomertoer Actief Winterswijk
Actief Winterswijk heeft door het jaar heen een uitgebreid aanbod van sport-, beweeg- en culturele activiteiten. Tijdens de zomervakantie was er voor de bassischooljeugd een ‘zomertoer’. In totaal deden enkele honderden kinderen mee met diverse activiteiten. De toer bestond uit verschillende sportieve- en creatieve activiteiten. De kinderen leerden op een laagdrempelige manier nieuwe kinderen kennen en gingen zowel creatief als sportief aan de slag, net zoals zij dit normaal op vakantie ook zouden doen.