Actief Winterswijk

Corsokunstroute “Mondriaan in Bloei”

Op diverse corsobouwlocaties wordt druk gewerkt aan heuse corsokunstwerken. Verschillende Winterswijkse corsogroepen, Villa Mondriaan en Actief Winterswijk organiseren van 24 tot en met 26 augustus 2020 samen een corsokunstroute genaamd ‘Mondriaan in bloei’.
Alle deelnemende dahliacreaties zijn geïnspireerd op vroegere werken van Piet Mondriaan. De schilderscarrière van Mondriaan begon in Winterswijk en hij gebruikte veelvuldig het landschap in en om Winterswijk ter inspiratie. Nu worden zijn kunstwerken door de corsobouwers weer teruggeplaatst in het landschap.

Villa Mondriaan bouwlocatie voor jonge corsokunstenaars
Ook de jonge corsokunstenaars hebben zich laten inspireren door Mondriaan. Zij zijn al verschillende maandagen bezig met de bouw hun eigen dahliacreaties. Dit doen ze in het atelier van Villa Mondriaan, die voor de gelegenheid is omgebouwd tot echte corsobouwplaats. De kinderen gingen onder leiding van de junior directeur educatie van Villa Mondriaan en drie echte corsobouwers aanslag met hout, verf en papier-maché. Op zaterdag 22 augustus worden corsokunstwerken door de kinderen afgemaakt en beplakt en versierd met dahlia’s.

Fietsroute langs corsokunst
Van maandag 24 augustus tot en met woensdag 26 augustus tussen 14.00 en 20.30 uur zijn de corsokunstwerken te bekijken. Deze staan opgesteld in onder andere de dahliavelden van de deelnemende corsogroepen. Er is een fietsroute van circa 23 kilometer uitgezet die onderweg alle corsokunstwerken aandoet. Maar je kan er natuurlijk ook zelf op uitrekken, op zoek naar alle corsokunst.

Download hier de route en adressen van de deelnemende locaties. Deelname is gratis.