Overzicht sport- en beweegaanbod volwassenen

Old Stars Walking Football

Inwoners van Winterswijk in de leeftijd van ongeveer 60 jaar en ouder kunnen zich aanmelden voor Walking Football.
Vier Winterswijke voetbalclubs FC Trias, FC Winterswijk, VV MEC en SC Meddo zijn vanaf vrijdag 19 april 2019 gestart met dit initiatief onder de naam ‘OldStars Winterswijk’. Walking Football is een voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een op kwart veld voetbal gespeeld wordt.

Aanmelden
De training is op vrijdagochtend en je kunt op ieder gewenst moment instappen. Om 10.00 uur staat de koffie klaar en om circa 10.30 uur start de training onder leiding van Peter Jansen. Iedereen kan meedoen, spelers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Je hoeft geen lid of oud-voetballer te zijn van één van de clubs. Belangstellenden voor deelname aan de trainingen kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar actief@winterswijk.nl. Aangezien de locatie per kwartaal wisselt ontvang je na aanmelding een mail van ons met daarin de precieze locatie. 

OldStars
OldStars is een initiatief van de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Dit om 60-plussers te stimuleren tot bewegen, mee te doen en met elkaar in contact te brengen. Zij worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds. Actief Winterswijk ondersteunt het initiatief in Winterswijk.

Zie ook de activiteit in het sport en beweegaanbod